Arbeta på JWR

JWR söker fler drivna ingenjörer. Idag är vi cirka 20 konsulter och vill bli några till. Du som är erkänt duktig och efterfrågad inom områden som el-, instrument, rör/mek eller anläggningsautomation vill vi gärna knyta till oss.

Vill du ta steget vidare i din personliga utveckling med större ansvar och bättre villkor?

Kontakta oss i så fall för ett initialt samtal.

Marie Svärd
VD, JWR Engineering AB
Tel. +46 (0)72-45 222 90
E-post: marie.svard@jwre.se

Företagsmodell

Vi har en företagsmodell som inte belastar vår ekonomi med onödiga och höga kostnader. I stället har vi hittat moderna former för hur vi på JWR arbetar och möts som företag. Vi värdesätter att regelbundet träffas och vid speciella tillfällen umgås vi tillsammans med våra respektive. Företagets intäkter är medarbetarnas förtjänst och som anställd på JWR är du med och bestämmer och påverkar hur dessa används.

Medarbetare

Hos JWR har alla medarbetare en hög grad av medbestämmande och stor frihet att själva styra över sina uppdrag, utveckling och tider. Vi brukar säga att JWR är företaget för dig som har tillräckligt med självförtroende för att kunna starta eget, men som värdesätter att vara en aktiv del i ett varmt och framgångsrikt team, med uppbackning inom affärsskapandet och den ekonomiska trygghet som följer därtill.

Inviduellt

Vi har och vi anställer de bästa konsulterna. Våra kunder erbjuds kvalificerade tjänster och våra medarbetare har marknadens bästa anställningsvillkor och förmåner. Tillsammans med din personliga rådgivare på Swedbank och Tjörns Sparbank sätter du som anställd ihop det löneväxlingsavtal som bäst passar dig.

Marie-Svärd

Marie Svärd

VD

Varför valde du att jobba på JWR Engineering?

Det är ett otroligt sammanhållet och trevligt team med en nisch som skiljer sig, både från branschen i övrigt och från många arbetsgivare generellt. Att få arbeta utvecklingsinriktat med så tydligt fokus på personalens trivsel och kvalitet är fantastiskt stimulerande.

Vad är framtidsvisionen?

Vi ska vara förstahandsvalet för de bästa och mest drivna ingenjörerna. Vi vill växa till 30 medarbetare. Gärna mer, men i så fall blir det i en egen organisation. Med fler än 30 medarbetare tappar man lätt fokus och sammanhållning i teamet. Vi ska vara den bästa arbetsgivaren och då krävs det att alla medarbetare känner sig sedda och lyssnade på. Hos oss är individens eget ansvar och självbestämmande centralt.

Vad gör JWR Engineering för sina medarbetares trivsel?

Allt! Vi vänder och vrider på allt utifrån personalens önskemål. Det är till och med de som har tagit fram lönesystemet. Täta kontakter är en viktig del. Att nya medarbetare snabbt lär känna alla sina kollegor en annan. Vi bygger teamet med fokus på att de ska trivas tillsammans. Vi gör även vad vi kan för att våra respektive skall lära känna varandra och trivas i gänget.

Vad är de främsta fördelarna med att jobba inom JWR Engineering?

Friheten och gemenskapen. Alla medarbetare styr över sin egen tid, sin egen intjäning och utveckling. Utifrån vad som är möjligt i projekten givetvis. Vi har förstått att ingenjörer är en bristresurs i dagsläget. Vill man ha de bästa och mest drivna, så måste man respektera varje individs behov och önskemål. Det är inte bara vi som väljer vem vi vill anställa. De ska ju i lika hög grad välja oss som arbetsgivare. Vi måste ge ett mervärde, om vi vill få det tillbaka.

Vad är det som gör JWR Engineering till en attraktiv och modern arbetsplats?

Flexibilitet, transparens och delaktighet.

Vad är viktiga egenskaper för att trivas med denna tjänst?

Vår modell passar inte alla, men om man är driven, kompetent, engagerad och trivs som konsult så är vi troligen helt rätt.

Marie-Svärd

Oskar Hahne

Konsultchef

Vad lockade dig att börja jobba hos JWR Engineering?

Det som lockade var mindre overhead kostnader, bättre lön, mer frihet, och stor transparens genom företaget. Även möjligheten till stor inverkan på bolaget på invid nivå.

Hur länge har du arbetat på JWR Engineering?

Jag har varit på JWR i ca 3 år.

Hur är det att jobba på företaget?

Det är det bästa konsultbolaget som finns i Västsverige om du är duktigt och lättsåld.

Hur ser en typisk dag ut i ditt jobb?

Finns inga typiska dagar vilket gör det roligt.

Vad tycker du är det mest stimulerande med jobbet?

Hög lön, bra feedback från chef/kund, stimulerande projektuppdrag, roliga resor.

Vad är de främsta fördelarna med att jobba hos JWR Engineering?

Du blir betald för det jobb du gör och hur duktig du är. Så vet du att du är duktig så är det bara att leverera så sköter sig resterande där efter.

Vad är den största skillnaden tycker du, med att arbeta för andra arbetsgivare i din bransch?

Det är enorm skillnad, det är mer som att vara egenföretagare i en ”pool” men du får support med allt som inte rör ditt jobb.

Johan Wehage Mattiasson

Instrumentingenjör

Jag har arbetat inom process i 12 år. JWR Engineering var en attraktiv arbetsgivare i mina ögon då de genomgående har ett fördelaktigt upplägg både för anställda och som bolag i helhet.

På JWR Engineering har jag jobbat sedan februari 2020 och jag tycker det känns lärorikt, utmanande och inspirerande.

Adam Lundmark

El & Automationsingenjör

Jag har jobbat som automationsingenjör med elkonstruktion och PLC-programmering sedan 2011.

De främsta fördelarna med JWR Engineering är transparensen, möjligheten att vara med och ta beslut i företaget och att det är ett tydligt och bra löneavtal. Det är skönt att slippa jobbiga löneförhandlingar varje år.

Magnus Tegerot

Senior instrumentingenjör

Att jag började på JWR har flera orsaker, dels att min tidigare kollega började där. Jag gillade även att företaget inte var för stort samt att det fanns en tilltalande lönemodell.

Arbetet innehåller det mesta med väldigt varierande instrumentering samt att uppdragen ofta består av studier och ett senare utförande med tillhörande konstruktionsfas.

Bernt- Olof Nilsson

Senior automationsingenjör

Dagarna varierar mycket men vanligtvis kan jag välja själv när jag skall vara på plats på mitt uppdrag. Tiden jag jobbar påverkar min slutliga lön.

Jag gillar att man får tid att lösa ett uppdrag utan att behöva bli avbruten av massor av andra uppgifter.

Linus Nordvall

Projektingenjör Rör/Mek

Jag har arbetat på traditionella ingenjörsfirmor, där jag ofta har upplevt att man haft andra intressen än de enskilda anställdas. Jag började fundera på allvar att bli egenföretagare, men kände mig kanske inte helt redo att ta steget fullt ut. Men så hörde jag talas om JWR och deras upplägg och blev väldigt intresserad. Det var i mina ögon så nära man kan komma att vara egenföretagare, men samtidigt vara anställd. Med en transparent organisation och stor möjlighet att styra över sig själv, sin tid och sina uppdrag. Till skillnad från ingenjörsfirmorna jag tidigare arbetat på så är JWR’s affärsidé att de anställda ska vara nöjda, det är vad de har att erbjuda helt enkelt. Löneupplägget var dessutom väldigt intressant.

Hur är det att jobba på företaget?

Sedan jag började har jag känt mer motiverad att arbeta, eftersom jag numera arbetar mer för min egen del. Då jag har relativt små barn så har jag behov av att anpassa mina arbetstider efter vardagen. Detta har inte varit något problem alls. Så länge man sköter det snyggt mot kunden och håller dem nöjda så har man full frihet från företagets sida.

Hur är stämningen mellan er kollegor?

De gångerna vi träffas så har det varit en väldigt lättsam stämning. Det kan vara lite stelt när man börjar på ett nytt jobb, men på JWR har jag upplevt enbart trevligt bemötande och en go gemenskap.

Vad tycker du är det mest stimulerande med jobbet?

Att komma fram med konstruktioner och lösningar på problem. Eller när man får ett större mer utmanande projekt, men känner att man har kontroll, och sedan löser uppgiften. När man känner att man gjort så gott man kan, och kunden är nöjd, då känns det bra.

Här sitter vi